‘Chleb & Maja, een revolutionaire roadshow’ is een co-productie van de PeerGroup en Kat op het Spek.

Deze productie is onderdeel van ‘Missie zkt. Massa’ 

Al honderd jaar reizen de verlopen revolutionairen Chlebnikov en Mayakovsky de wereld over in hun hopeloze poging overal de revolutie op poten te zetten. Bij zich dragen zij dixi’s en het noodzakelijk materiaal voor een revolutie in Nederland, maar echt losbreken wil het niet. Voor de massa rollen zij het platgewalste utopia uit in de hoop dat publiek aan de touwen wil trekken om zo, zij het voor een half uur, de droom van de nieuwe wereld hoog te houden.

In een flitsende, pijlsnelle revue van rauwe poezie, lekkere live muziek en circus-achtige effecten, ontvouwen wij in een half uur tijd de onnavolgbare, maar begrijpelijke wereld van de Elite versus de Massa. Een pastiche van volkspoezie gemixt met rappende revolutionairen.

Een voorstelling die zich het best laat bekijken vanaf een zitzak of loungebank. In een aantal fasen brengen wij deze voorstelling. November 2017, 100 jaar na de Russische revolutie van 1917. Wij spelen een half uur durende versie van het stuk. De unplugged versie. Hierin proberen wij voor het eerst het materiaal uit. Wij zijn benieuwd naar de reacties.

De volledige voorstelling was te zien in het voorjaar van 2018 als MISSIE zkt. MASSA