Missie zkt. Massa

NRC ****
Dagblad van het Noorden ****
Theaterkrant ***
Trouw ****

11 mei t/m 4 juli, 2018

Missie zkt. Massa is een energieke, humoristische en rauwe voorstelling waarin de diepe kloof tussen ideaal en werkelijkheid centraal staat. Een voorstelling die zich op unieke locaties afspeelt en waar zowel de adrenaline als het idealisme vanaf spat. Na enkele previews in het najaar van 2017 in Groningen en Amsterdam zijn Chleb & Maja en hun dixi terug!

Revolutionaire Roadshow
Thijs Prein en Merijn de Jong rijden als Viktor Chlebnikov en Vladimir Majakovski in een terreinwagen met oplegger door het land. Eenmaal aangekomen op een schroothoop stallen de revolutiekunstenaars hun pop-up decor uit en begint een wonderlijke aanklacht tegen de conformistische mens die maar niet in actie wil komen tegen het kapitalisme.We willen als mensheid de wereld verbeteren, maar lopen steeds tegen diezelfde muur. Als individu wil je misschien grootse dingen doen, je hebt de massa nodig om je idealen werkelijk te verwezenlijken. Een revolutie die gedoemd is om keer op keer te mislukken.
Spel: Thijs Prein & Merijn de Jong.
Scenario: Ko van den Bosch.
Regie: Peter Vandemeulebroecke & Ko van den Bosch.
Vormgeving: Roelof Pothuis.
Muziek: Tin Men & the Telephone.
Missie zkt. Massa is een PeerGrouP-productie in samenwerking met Kat op het Spek.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, stichting NORMA, BNG Cultuurfonds, Gemeente Drenthe, Kunstraad Groningen.