Samen met Storytellingcentre Amsterdam en Pride Amsterdam maakt Kat op het Spek Slakje.

Hard. Concreet. Eerlijk. Pijnlijk. Noodzakelijk.

27 augustus || Het Motorblok, Zaandam || 20.00 uur

5 november || Podium Mozaiek, Amsterdam

26 november || Theater De Vaillant, Den Haag

meer volgt! De voorstelling wordt momenteel verkocht aan meerdere theaters. Houd de website in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

INFO

Gerardjan Rijnders ontmoette via een datingsite een man. Hij noemde zich ‘Jack’. Of Gerardjan er wel van op de hoogte was dat deze man een escort was? Dat was Gerardjan – nogal naïef – niet. Omdat hij vermoedde dat er wel eens een interessant verhaal in deze man zou kunnen zitten vroeg hij hem of hij hem mocht interviewen. Aanvankelijk mocht dit niet, maar na enige tijd zocht de man toch weer contact; dat hij ervoor open stond mits het discreet kon gebeuren. Tijdens de interviews die Gerardjan opnam op zijn telefoon, vervormde de man zijn stem en liet Gerardjan beloven dat, nadat Gerardjan met de opnames had gedaan wat hij van plan was, hij ze zou vernietigen. Dat heeft hij ook gedaan.

Het verhaal dat volgde zou meerdere sessies van uren in beslag nemen. Het bleek een verhaal over misbruik, mensenhandel, prostitutie, mishandeling, zelfs marteling. Een verhaal dat begon op achtjarige leeftijd en waar geen ontsnappen aan mogelijk leek. Er blijkt een compleet circuit van illegale prostitutie in onze hoofdstad te bestaan. In de tijd van de coronapandemie, toen alle bordelen en alle darkrooms moesten sluiten, nam het aantal illegale bordelen handoverhand toe. Om de zoveel maanden verplaatsten die bordelen zich om maar onder de radar te blijven. Een wereld die bij zowel de vastgoedreuzen, de politie als bij veel prominent politici bekend is. Zij verschenen met naam en toenaam in Jack’s verhaal. Een constructie waarin politiek en politie elkaar de hand boven het hoofd houden waardoor het voortbestaan van deze mishandeling en mensenhandel tot op de dag van vandaag mogelijk blijft en blijft voortbestaan.

“Een verhaal over misbruik, mensenhandel, prostitutie, mishandeling, zelfs marteling”