Strangelove is een hardhandige comedy over het leven in quarantaine, de pandemie, de globalisering en het einde van de wereld, zoals wij die kennen. Drie mannen, een president, een kolonel en een wetenschapper hebben zich verschanst in een bunker en wachten op het moment dat de pandemie uitgeraasd is. Dat zal het moment zijn dat de aarde leeg is en een nieuwe, betere wereld gemaakt kan worden. Dat leek hen een goed idee.

De waanzin van de wereld heeft zich echter vastgezet in de hersenen van de mannen. In hun hoofden is de wereld een dolgedraaide grap geworden, waarin ze wanhopig zoeken naar de clou.

Strangelove is absurd-komisch, beeldend theater, geëngageerd entertainment en een verbijsterende rock ’n roll cartoon in een.
Lachzalf voor de door de crisis ontwrichte mensheid.

Strangelove wordt geproduceerd door Kat op het Spek en gemaakt door Ko van den Bosch (ex Alex d’Electrique, ex Noord Nederlands Toneel) Peter van de Meulebroecke ( ex Noord Nederlands Toneel, Tuning People), Thijs Prein en Roelof Pothuis (Kat op het Spek). Eerder maakte dit collectief de legendarische voorstelling Missie zoekt Massa over de Russische Revolutie.

Strangelove wordt mede mogelijk gemaakt door