// De Nieuwe Voorstelling Van Kat op het Spek //

// met BRAM VAN DER VLUGT, regie: PETER VANDEMEULEBROECKE, vormgeving: ROELOF POTHUIS, tekst THIJS PREIN en THOMAS VERBOGT, kostuum DORIEN DE JONGE //


“Weet je waarom jij leeft? Omdat je nooit bent gestorven.”
Weet je waarom ik leef? Omdat ik nu eenmaal geboren ben.
Dat is iets heel anders.”

Een jonge man die niet weet hoe hij aan het echte leven moet beginnen. Een oude man die nog altijd wordt opgejaagd door de gebeurtenissen uit zijn jeugd. Ze ontmoeten elkaar in de wachtruimte van een verlaten station waarvandaan geen trein meer vertrekt. Wat is daar gebeurd, toen, in de oorlog? En doet dat er überhaupt toe? Wat is de waarde van verhalen en welke rol speelt de waarheid daarin? Wanneer begint de toekomst? En hoe verhoud jij je tot het verleden? 

‘Never let the truth ruin a good story.’

Een rauw-poëtische voorstelling die de waarde van een verhaal boven de waarheid plaatst. Speciaal voor zijn 85ste verjaardag schreven Thomas Verbogt en Thijs Prein ‘Vogel’. In deze ode aan de kracht van het verhaal gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein en Peter Vandemeulebroecke.

Bram
Al decennia lang is Bram te zien in theater, film en televisie. Hij heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan. Voor zijn rol als Niels Bohr in  Kopenhagen ontving hij de Louis d’Or. Hij was vijfentwintig jaar de vaste adviseur van Sinterklaas in televisie aangelegenheden.

Thomas
Thomas (Hoe alles moest beginnen) heeft een veelzijdig oeuvre van romans, verhalenbundels en toneelstukken op zijn naam. Hij is columnist van De Gelderlander en regelmatig in het theater te zien.

Peter
Peter werkte lange tijd bij het NNT (Keefman, Borgen, Pinokkio) Hij werkt zeer intuïtief. Een beeldende, muzikale, grove rauwe aanpak. Eerder regisseerde hij bij Kat op het spek de voorstelling Missie zkt. Massa van Ko van den Bosch.

Roelof en Thijs
Roelof ontwerpt theater en muziekvoorstellingen, interieur en installaties. Thijs schrijft, naast theater, momenteel zijn eerste roman (2019/2020 Nieuw Amsterdam).

Kat op het spek
Thijs en Roelof waren eerder onderdeel van De Hollanders. Sinds tien jaar maken zij spraakmakende voorstellingen met o.a. Gerardjan Rijnders, Spinvis, Arnon Grunberg en Ko van den Bosch. Met Kat op het Spek willen zij theater, literatuur, en actualiteit verbinden aan de hand van verhalen. Vogel wordt geproduceerd met steun van o.a. het Vfonds,en Dioraphte.


Productieleiding: Gemma Hauptmeijer
Zakelijk Leiding: Christiaan Uytdehaage
Techniek: David Dik
Techniek stage: Stijn van Kortenhof
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Verkoop, Communicatie en PR: Theaterbureau de Mannen
Fotografie: Dirk Hardy
Grafische vormgeving: Scherpontwerp
Met speciale dank aan: Olivier Schneider en Theatergroep Suburbia en de ouders van Gemma

Vogel is een productie van Kat op het spek